• Praktisk omsætning af vores værdier

  Mål og værdier skal omsættes til handlinger. 

  Allerede før indflytning inviteres der til en indflytningssamtale. Her påbegynder vi sammen med borgeren og/eller pårørende med at få fortalt beboerens livshistorie. At lære den nye beboer og de pårørende godt at kende er præmissen for et respektfuldt og engagerende  samarbejde. 

  Konkret vil samtalen også kunne indeholde: 

  • Præsentation af kontaktperson
  • Drøftelse af behov for individuelle aftaler omkring beboerens deltagelse
  • Aftaler omkring specielle problemstillinger og hensyn
  • Evt. behov for opfølgende samtale

   

 • Relation til beboerne

  Vores kerneværdier er respekt, kvalitet, engagement, udvikling og dialog og derfor også fokusområder i vores dagligdag. 

  Ethvert menneske er unikt med sin egen historie og personlighed, sin fysiske og psykiske sundhed og sine sociale og økonomiske ressourcer. På Lillevang arbejder vi med personcentreret omsorg med udgangspunkt i den engelske psykolog Tom Kitwoods værktøj "Blomsten".

  Værktøjet tager sit udgangspunkt i, at mennesket har fem grundlæggende psykologiske behov der overlapper hinanden: Kærlighed, trøst, identitet, beskæftigelse, inklusion og tilknytning. Ved at imødekomme og støtte de basale psykologiske behov skabes størst mulig velbefindende hos den enkelte beboer. 

 • Hilsen fra en beboer på Lillevang

  ”Drømmer jeg eller er jeg vågen?” Sådan siger Jeppe i ”Jeppe på bjerget” da han vågner op i baronens seng ”Dagen derpå”. Baronens lakajer har anbragt ham her efter at han er væltet omkuld i en kæmpe brandert. Magten er steget ham til hovedet og Nille og ”Mester Erik” er for længst glemt.

  Bortset fra at jeg ikke er væltet omkuld i en kæmpe brandert og magten ej heller er steget mig til hovedet…. så føler jeg som en slags ”Jeppe på bjerget”.

  Plejehjemmet Lillevang slår alle rekorder hvad angår beliggenhed, natur og kærlig pleje.

  Jeg troede ikke, at noget plejehjem kunne præstere sådan en faglighed og sådan en kærlighed som den man møder på Lillevang i Farum.

  Fra min terrasse ser jeg på den skønneste natur, en mega stor hestefold med søde islandske heste, som går ude hele året…. 4 små sprællevende føl følger deres mødre i tykt og tyndt. Det er som et eventyr, der ingen ende vil tage….

  Hver aften i de snart 14 dage jeg har boet her, har jeg set den smukkeste solnedgang man kan forestille sig…. En ildebrand med forrevne skyer som den smukkeste kulisse.

  Dertil kommer en stilhed som er så skøn, at man indimellem tror man er langt fra alfar vej. Og så er vi bare 20 minutters kørsel fra KBH. Og tæt på børnene…. Som deler glæden ved naturen samt deler min glæde ved at være en del af dette lille samfund.

  Lillevang er opført i 1998 og er en lav bebyggelse opført i cedertræ. ”På Lillevang tror vi på, at vi som mennesker, ikke er ens og derfor skal behandles forskelligt”. Sådan præsenterer man sig udadtil. Og som bruger kan jeg kun bekræfte, at sådan opleves hverdagen også. Her omsættes de pæne ord til handling. Man giver en luns af sig selv. Det her er den ægte vare.

  Jeg kunne godt have ønsket en anden Happy Ending på et langt og indholdsrigt liv. Og jeg savner Henning. Men jeg har også lært, at det, som jeg ikke kan ændre på…. det skal ikke ha’ lov til at præge min hverdag.

  Jeg tror på at det sidste livskapitel kan blive godt.

  Jeg er enig med Enzo Bianchi (Katolsk munk), når han siger:

  ”Alderdom handler om at give dagene mere liv. Og ikke livet flere dage….

   

  Kærlig hilsen

  Mette

Værdighedspolitik og handleplaner

Byrådet i Furesø Kommune har i november 2022 vedtaget en ny Værdighedspolitik for Furesø Kommune.

Demenshandlingsplan

Mange mennesker og familier lever med demenssygdomme tæt på. I Furesø Kommune har vi kigget grundigt på, hvordan vi samarbejder med og støtter disse f…

Sundhedsfremme

Nedenfor finder du blandt andet link til sundhedsprofilen, som omhandler borgernes fysiske, psykiske og sociale sundhed.

Del: